Meteen naar de inhoud

Ramen en verven

  • door

De ramen had ik eigenlijk nog niet zo goed bekeken want ze zaten helemaal ingepakt. Het plaatsen was erg simpel met ‘raamschroeven’ en ik ben erg tevreden met het resultaat. In Zweedse huizen zijn de ramen vaak driedubbel glas maar in vakantiewoningen wordt meestal dubbel glas gebruikt. Dit is al een hele vooruitgang want in het bestaande huis is ook wel sprake van dubbel glas, maar dat zijn twee losse ramen. Het werkt, maar het is wel een gammele constructie. Misschien gaan we de ramen in het bestaande huis ook wel een keer vervangen om het er allemaal hetzelfde uit te laten zien en natuurlijk de betere isolatie.

Hanny heeft een begin gemaakt met het verven van het huis. Eerste een laag grondverf en daarna volgt dekkende beits. Dit is een flinke klus. Het hout is erg ruw en je moet flink ‘kwasten’ om alle gaatjes te vullen.

Ondertussen ook al weer heel wat afval verzameld. Het lijkt op de foto erger dan het is want ook hier moet het afval gescheiden worden ingeleverd dus daarom heeft deze ’explosie’ plaatsgevonden. Het meeste zit nu in de aanhangwagen en kan worden weggebracht, alleen is dat wel bijna veertig kilometer rijden enkele reis….