Categorieën
Verbouwing

Mijlpaal bereikt

Vandaag is het dak op de uitbouw gesloten! Niet dat we nu klaar zijn, maar mocht er een bui komen dan blijft het in ieder geval droog. Er komen metalen dakplaten op het dak en die moeten worden besteld. Daaronder moet nog wel een raamwerk worden gemaakt van tengels en panlatten dus tijd voor vakantie is het nog niet. Maar morgen hebben we een vrije dag! Op een zwart dak met 31 graden in de schaduw is wel serieus warm.

Er is nog wel een uitdaging bij dit project. Op de aansluiting van het oude en het nieuwe huis moet een regenwaterafvoer komen, een zogenaamde kilgoot. De goten hebben we in huis, maar hoe krijg je die aan elkaar op de nok? Er wordt gezegd dat je ze aan elkaar moet “felsen” maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan…. Onder een poging die ik als mislukt beschouw. Ik heb vandaag wel gereedschap van een buurman kunnen lenen dus wellicht brengt dat uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.